Nemzetközi kapcsolatépítés a PÁTOSZ MobiliseSME EU-s projekttel! Magyarországon 5,000 céget várunk!
Ha cége részt szeretne venni a projektben, kattintson IDE

Csereprogram alkalmazottak részére

A MobiliseSME kísérleti mobilitási program keretében a vállalkozóknak lehetőségük nyílik arra, hogy alkalmazottjaikat ideiglenesen más országokban működő vállalkozásokhoz küldjék, illetve átmeneti jelleggel más országok cégeinek alkalmazottjait fogadják. A program célja, hogy szorosabbra fűzze az együttműködést és elősegítse a tudásmegosztást a különböző országok vállalkozásai között. A projekt részben az Európai Uniótól részesül finanszírozásban a foglalkoztatás és a szociális innováció európai uniós programjának a költségvetéséből, részben pedig a projektpartnerektől.

További részletek:

Meghívó Mobilisesme fórumra

MEGHÍVÓ

2017.május 15-én (hétfőn) 10-13h. A Mobilisesme eu-s KKV csere programba bekapcsolódásra felkészítő fórumra.

Helyszín: Bp.VI.ker. Bajza u.54. Nemzetek Háza

A fórumra jelentkezés itt! >>>> https://goo.gl/forms/S1zbTux2VlyzT4Tx2

Program: A”Mobilisesme” uniós KKV kiutazási program bemutatása, személyes konzultáció. A helyszínen segítünk a nemeztközi kkv-programba online beregisztrálni és nemzetközi partnert keresni. (A nemzetközi online regisztrációhoz laptopot, tabletet vagy okostelefont célszerű magával hozni.) 

Mi az a Mobilisesme KKV-program, amelyben eu-s támogatással utazhat cégünk dolgozója egy uniós országba?   A Mobilisesme program keretében a cégek EU-támogatással küldhetik külföldre az alkalmazottjukat, ill.a (max. 9 fős) mikrovállalatoknál  a cég tulajdonos-ügyvezetője is utazhat. Hova? Az EU 28 és a 5 csatlakozó ország bármelyikébe. Milyen céllal? Szakmai tapasztalatot szerezni (nem munkavállalás!). Koncepciójában hasonló az egyetemisták Erasmus programjához, de a Mobilisesme kísérleti program a cégek alkalmazottainak nyújt külföldi tapasztalatszerzési lehetőséget.

Részletes információ és a dokumentumok letöltése: Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) www.patosz.hu 

További információ: 

A Mobilisesme KKV-program Nemzeti Kapcsolattartó Szervezete a Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (www.patosz.hu)

Twitter - Facebook - LinkedIn

MOBILISESME fórum

Meghívó az április 25-i (10:00-13:00h)  MOBILISESME fórumra!
(Helyszín: Bp. VI. Bajza u. 54. Nemzetek Háza)

 

külföldi csereprogrammal EU-támogatással 28 EU-s országba juthat el a cége dolgozója, ill. mikrovállalatnál a tulajdonos is.

Kiutazás külföldi tapasztalatcserére. 

EU forrásokból és támogatással 2 hét - 2 hónap közötti időtartamra utazhatnak ki tanulási céllal hazai kkv-k szakalkalmazottai bármely EU-tagországba és a csatlakozókba.  A kísérleti csereprogram (pilote project)  célja a tanulás, nem a munkavégzés. Koncepciójában hasonló az egyetemisták Erasmus programjához. 

Eredményeként a KKV-k növelik versenyképességüket az együttműködés, és új üzleti lehetőségek megnyitása révén, míg a szakképzett munkavállalóik új készségeket és tudást sajátítanak el a nemzetközi tapasztalat során.  Az ott regisztrált partnerekhez lehet kiutazni más országokba. A kiküldött a küldő ország Nemzeti Kapcsolattartó Szervezetétől kapja az ösztöndíjat, miközben a munkahelye a kiküldés alatt is folyósítja neki a fizetését.  Arra is van mód, hogy valaki a saját ismeretségi körében található külföldi partnerhez utazzon, amennyiben a  fogadó vállalat szintén beregisztrál a nemzetközi rendszerbe.  

A küldő/fogadó cégeknek be kell regisztrálni a kifejezetten erre a célra létrehozott nemzetközi rendszerbe.  http://matchmaking.mobilisesme.eu/

Jelentkezéshez és további információ >>> itt. 

Copyright 2011 | MobiliseSME - Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free