PÁTOSZ a Facabook-on: https://www.facebook.com/patosz.hu

A KKV-nak szóló Mobilisesme-re európai csereprogramra jelentkezés feltételei

1. Kiutazás külföldi tapasztalatcserére. EU forrásokból  2 hét - 2 hónap közötti időtartamra utazhatnak ki tanulási céllal hazai kkv-k szakalkalmazottai bármely EU-tagországba és a csatlakozókba.  A kísérleti csereprogram (pilote project)  célja a tanulás, nem a munkavégzés. Koncepciójában hasonló az egyetemisták Erasmus programjához. A küldő /fogadó cégeknek be kell regisztrálni a kifejezetten erre a célra létrehozott nemzetközi rendszerbe.  http://matchmaking.mobilisesme.eu/  
Az ott regisztrált partnerekhez lehet kiutazni más országokba. A kiküldött a küldő ország Nemzeti Kapcsolattartó Szervezetétől kapja az ösztöndíjat, miközben a munkahelye a kiküldés alatt is folyósítja neki a fizetését.  Arra is van mód, hogy valaki a saját ismeretségi körében található külföldi partnerhez utazzon, amennyiben a  fogadó vállalat szintén beregisztrál a nemzetközi rendszerbe.
 
2. Fogadás külföldről: Ha egy cég szeretne külföldi dolgozót fogadni, azt is lehet. A támogatást (ösztöndíjat) mindig a dolgozó kapja, miközben a kiküldő cég továbbra is adja neki a fizetését. Az ösztöndíj mértéke ország-függő, 800-1,200 €uro/megtalálható) egy-egy konkrét országra vonatkozó összeg a dokumentumokban megtalálható. Az összeg elegendő a takarékos utazásra, szállásra és megélhetésre (20%-kal több, mint egy másik, hasonló eu-s csereprogramban.) Az ösztöndíj 30-50% indulás előtt /közben, a másik 50%-át a zárójelentés leadását követően kapja meg a kiküldött.  
 
Részletes feltételek: A PÁTOSZ oldaláról  (www.patosz.hu) letölthetők "MobiliseSME" dokumentumai, a kkv-alkalmazottak nemzetközi kísérleti csereprogramjának részletes feltételei, valamint a jelentkezők által a PÁTOSZ magyar Nemzeti Kapcsolattartó Szervezethez beküldendő dokumentumok és jogosultságot igazoló iratok (aláírva, ahol szükséges).
 
Fontos! A 4 db angol nyelvű dokumentum számít nemzetközileg hivatalosnak, mivel az összeurópai csereprogram munkanyelve az angol. (A küldő cég-fogadó cég - dolgozó háromoldalú megállapodása, a támogatási ösztöndíj megállapodás, a KKV-nyilatkozat és a Kötelezettség-vállalási nyilatkozat.)  (A magyar nyelvű fordítás nem hivatalos, csupán segítő céllal készítettük.) A többi dokumentum magyar nyelvű. 
 
A feltételeknek megfelelő jelentkezőnek, aki már a teljes és - ahol szükséges - aláírt dokumentációját összeállította, annak a  kérésére elküldjük azt a linket, amelyen ellenőrzésre és elbírálásra a dokumentumait fel tudja tölteni. Utána visszajelzünk neki.
 Fontos, hogy 2017.március 31-ig minden utazást le kell zárni, ill. vissza kell érni Magyarországra a külföldi útról. 
 
Az előzetes jelentkezések száma alapján elképzelhető, hogy túljelentkezés lesz.  Azok, akik esetleg nem tudnak a kísérleti programba bekerülni, majd egy tartaléklistára kerülnek. Amennyiben a Mobilisesme program eredményeinek 2017-es értékelése alapján az EU Bizottság a kísérleti program folytatásáról döntene, a tartaléklistán szereplőknek majd akkor nyílhat módjuk bekerülni.
 
További információ:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,  dr. Borbély Szilvia projekt asszisztens,   Maróczi Imre projektmenedzser
 
A PÁTOSZ a "Mobilisesme" KKV-program Nemzeti Kapcsolattartó Szervezete
Copyright 2011 | A KKV-nak szóló Mobilisesme-re európai csereprogramra jelentkezés feltételei - Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free