PÁTOSZ a Facabook-on: https://www.facebook.com/patosz.hu

MOBILISESME fórum

Meghívó az április 25-i (10:00-13:00h)  MOBILISESME fórumra!
(Helyszín: Bp. VI. Bajza u. 54. Nemzetek Háza)

 

külföldi csereprogrammal EU-támogatással 28 EU-s országba juthat el a cége dolgozója, ill. mikrovállalatnál a tulajdonos is.

Kiutazás külföldi tapasztalatcserére. 

EU forrásokból és támogatással 2 hét - 2 hónap közötti időtartamra utazhatnak ki tanulási céllal hazai kkv-k szakalkalmazottai bármely EU-tagországba és a csatlakozókba.  A kísérleti csereprogram (pilote project)  célja a tanulás, nem a munkavégzés. Koncepciójában hasonló az egyetemisták Erasmus programjához. 

Eredményeként a KKV-k növelik versenyképességüket az együttműködés, és új üzleti lehetőségek megnyitása révén, míg a szakképzett munkavállalóik új készségeket és tudást sajátítanak el a nemzetközi tapasztalat során.  Az ott regisztrált partnerekhez lehet kiutazni más országokba. A kiküldött a küldő ország Nemzeti Kapcsolattartó Szervezetétől kapja az ösztöndíjat, miközben a munkahelye a kiküldés alatt is folyósítja neki a fizetését.  Arra is van mód, hogy valaki a saját ismeretségi körében található külföldi partnerhez utazzon, amennyiben a  fogadó vállalat szintén beregisztrál a nemzetközi rendszerbe.  

A küldő/fogadó cégeknek be kell regisztrálni a kifejezetten erre a célra létrehozott nemzetközi rendszerbe.  http://matchmaking.mobilisesme.eu/

Jelentkezéshez és további információ >>> itt. 

Copyright 2011 | MOBILISESME fórum - Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free